Ieder mens is verschillend. Met de één gaan we vriendschappelijk om, met de andere loopt het allemaal wat stroever. Toch hebben we elkaar nodig. In deel twee van de serie ID’s ‘Relaties en seksualiteit’ gaat het over relaties en vriendschappen tussen mannen en vrouwen, meiden en jongens en tussen mensen in het algemeen.

Doel: Nadenken over de thema’s relaties, verkering en huwelijk.  Leren dat het belangrijk is om mensen te accepteren zoals ze zijn.
Kernwaarden: relaties, identiteit, trouw.
Bijbeltekst: Prediker 4: 7-12
Leeftijd: 12-16

Tieners zijn op een leeftijd dat er van alles te ontdekken is. De wereld wordt groter en je ontwikkelt jezelf op lichamelijk en geestelijk gebied. Ook leeftijdgenoten van het andere geslacht worden steeds interessanter. In ID deel drie van ‘Relaties en seksualiteit’ gaat het over liefde en seks.

Doel: Nadenken over het thema seksualiteit en hoe je daar als christen mee om kunt gaan. Leren dat seksualiteit iets moois is dat bij de schepping hoort.
Kernwaarden: relaties, identiteit, seksualiteit als geschenk.
Bijbeltekst: Hooglied 7: 7-14
Leeftijd: 12-16

Meiden en jongens, ze zijn verschillend. Dat kan soms spannend zijn. In de serie ID’s ‘Relaties en seksualiteit’ gaat dit eerste deel over verschillen tussen jongens en meiden, maar ook ook over hoe uniek we allemaal gemaakt zijn.

Doel: Verschillen tussen jongens en meiden ontdekken, maar ook van ieder uniek mens, inclusief jezelf.
Kernwaarden: relaties, identiteit.
Bijbeltekst: Genesis 2:18-25
Leeftijd: 12-16