In ID deel drie van ‘Relaties en seksualiteit’ gaat het over liefde en seks.  Iedereen die gevoelens van liefde en verliefdheid kent weet dat dat heel overweldigend kan zijn. Verlangen naar aan ander, vooral als je verkering hebt is fijn, maar ook spannend tegelijk. Wat zegt de bijbel hier over en waar leg jij je grenzen in de liefde?

Doel: Nadenken over het thema seksualiteit en hoe je daar als christen mee om kunt gaan. Leren dat seksualiteit iets moois is dat bij de schepping hoort.
Kernwaarden: relaties, identiteit, seksualiteit als geschenk.
Bijbeltekst: Hooglied 7: 7-14
Leeftijd: 16+

Ieder mens is verschillend. Met de één gaan we vriendschappelijk om, met de andere loopt het allemaal wat stroever. Toch hebben we elkaar nodig. In deel twee van de serie ID’s ‘Relaties en seksualiteit’ gaat het over relaties en vriendschappen tussen mannen en vrouwen, meiden en jongens en tussen mensen in het algemeen.

Doel: Nadenken over de thema’s relaties, verkering en huwelijk.  Leren dat het belangrijk is om mensen te accepteren zoals ze zijn.
Kernwaarden: relaties, identiteit, trouw, acceptatie
Bijbeltekst: Prediker 4: 7-12
Leeftijd: 12-16

Meiden en jongens, mannen en vrouwen. We zijn allemaal verschillend. Dat kan soms spannend zijn en soms ook spanningen geven. In de serie ID’s ‘Relaties en seksualiteit’ gaat dit eerste deel over verschillen tussen jongens en meiden, maar ook over hoe uniek we allemaal gemaakt zijn.

Doel: Verschillen tussen jongens en meiden ontdekken, maar ook van ieder uniek mens, inclusief jezelf.
Kernwaarden: relaties, identiteit.
Bijbeltekst: Genesis 2:4 – 25
Leeftijd: 16+